Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till det osynliga




Vindens blåst

Och våra negativa
Tankar

En stark kraft
att räkna med

Hur får man
Dem att mojna

Är det bara att
Minnas det goda

Och härda ut?

Småfåglarna
gör sina små

Försiktiga besök
På eneträdet med

En i ett snöre hängande
kokoshalva fylld med ox
-talg,mjölmask och andra
energigivande godsaker


Kyrklockan klämtar på
vid andra sidan åkrarna
För någon som gått hädan

Medans Huvudstads
Tåget far fram där mitt
emellan.

För att inte tappa bort
sin viktiga tid

Kanske är det inte
Svårare än så

Att låta nuet komma
och gå

Utan att bli överkörd
av dess framskyndande
energi?

Även en gråmulen dag
i slutet av Oktober






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-28 09:00



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Småfåglar härdar ut, små och stora mänskobarn likaså... (Fast tycks vara svårare för de senare, av någon anledning? De som ofta gör mörkervärlden mer inre än yttre; tänk om fåglarna lyckades med sådana "högre civiliserade" konster...)
2020-10-30

  bumerang

En spännande tanke är att inte tro på sina tankar.
Din dikt skapar så tydliga bilder att känna in och igen sig i. Du lyckades med det än en gång.
2020-10-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Existentiella tankar om livets gång att fundera över, i din välskrivna dikt.
2020-10-28

  Kungskobran VIP
Fin beskrivning av en höstdags tankar
2020-10-28

    Lena Staaf VIP
Kontemplativ dikt. Ibland tar de negativa tankarna över, vi försöker hitta strategier för att mota bort dem.
2020-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP