Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fracking med mera (Min klimatkamp 28/10)

Klimatkrisen: Fracking är ordet för dagen. Är Biden för eller emot? Dom som vill undvika en omställning från fossila bränslen menar att han är emot. De kommer därför rösta på Trump, som tror på en framtid för kol och olja, och tar USA ur Parisavtalet. Dom som är för en omställning verkar tro att Biden är för fracking. Dom tänker troligen inte rösta på Trump av den anledningen, men finns det en risk att dom avstår från att rösta på Biden? Och kommer det vara den frågan som avgör valet, vilket somliga verkar tro?

Corona-krisen: Antal smittade ökar, men region Stockholm vill avvakta. Det är inte tillräckligt många som hamnar på IVA än... Ingen jag känner har hittills drabbats av covid-19 (vad jag vet), däremot har nära släktingar till några av mina vänner drabbats. Gemensamt för dom är att dom inte behövt uppsöka sjukhus under den akuta fasen, men alla har fått ganska allvarliga besvär som inte går över. Jag läste nånstans att det kan finnas ca 25000 svenskar som befinner sig i liknande situation. Nej, detta är inte som en vanlig förkylning. Det är inte läge att återgå till livet som det var före corona.

I mitt rum: Ett ljus brinner. Idag är det åtta år sen min pappa dog. Idag är det fyra veckor sen min vän dog.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-28 21:06



Bookmark and Share


  Burn

Den där jävla vansinnesfrackingen, ja. Biden verkar inte vara helt konsekvent när det gäller miljön, det är inte lätt att känna något större förtroende för honom. Sedan kommer nog den frågan att ha väldigt lite att göra med valets utgång, bland annat för att frackingindustrin på en del sätt inte alls fungerar som kolindustrin, vars arbetare blir mycket hängivna republikaner, men nog mest för att folk verkar tro att Trump kommer att generera fler jobb än Biden rent allmänt sett och för att han är mer "som en vanlig människa", vilket säger en del om många amerikaner.

Corona. Verkligen inte en vanlig influensa. Men så otroligt många verkar strunta i det.

Oj. Tung dag. Men väldigt fint med det tända ljuset.

2020-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP