Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömde mer eller mindre såhär för ett dygn sen, inklusive snoozande uppföljning halvt viljestyrd


Överlevande # 9 : Snöflod med Spökglöd

 

 

elmoped och kälke kombinerad, jag gled

sväng längs parkens backe, genom snöspår så glad

 

jobbkamrat jag vinkat till, gav extraknyck ned

kvickt trots tung paketpost - tomtens väg tycktes god

 

dock därnere mötte mig mörk kvinna, i flod

vada' hon likt isvak under snön - inte död

 

vagt bekant hon uppsteg, som om helt oberörd

ögons gnista likväl bar på ofärdigt bud

 

fast ur dröm jag vaknat, henne räddnings hand bjöd;

kläder blöta måste bytas genast mot glöd!

 

här bland träden kanske - hem till mig genom stad?

bodde hon bit närmre - kunde vi ta varmt bad?

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-29 00:06



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten fick mig att så fundera, drömmar är just egna med mera, stundom en söker svar på frågor, annars är en just eld och lågor, ibland ändå fås drömmar att fungera...
2020-10-29

  Nanna X
Vad det Isdrottningen du mötte, månne? Tänker på Narnia förstås. Bra lösning att tina upp henne i badkaret.
2020-10-29
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP