Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon

 

Jag öppnar dörren och går ut

i den tidiga morgonens mjuka mörker

Ett liv är hörbart någonstans

och frågorna som vaknar

är tysta för att inte störa

Du finns här någonstans

men jag vet inte vem du är

Det är inte säkert att jag måste veta

En svag låga av säregen tro

målar det obegripliga i tröstens färg




Fri vers av Färdskrivaren VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-29 07:34



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
gud var fint skrivit
2020-10-30

  Feminaz
Sällsam och fin dikt. Hoppfull.
2020-10-29

  Ulf Carlsson VIP
"Jag kräver ej att se Dig, blott jag hör dig//min vän i vind och skymning...", skriver Karlfeldt i sin "Höstpsalm".
Samma ton ljuder i din "Morgon".
2020-10-29

  Bjarne Nordbö
"det är inte säkert jag måste veta" den raden bär jag med mig idag. Tack.
2020-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Färdskrivaren
Färdskrivaren VIP