Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG VAKNADE TILL





jag vaknade till

vid sängen stod
Bruno K. Öijer

i solglasögon
och slokhatt

han lutade sig fram
och frågade mig vad jag drömde om

att bygga ett korthus av guld
svarade jag

han log snett
och strödde ett fint
gyllene stoff i rummet

innan han gick upp i rök
försvann lika hastigt som han kommit

när jag vaknade på morgonen
fanns en klang i rummet
med lyftkraft som en gaffeltruck

och utanför fönstret
cirkulerade en skock vita fåglar
ovanför taknockarna

lätta vingar som skingrades
i den klarblå himlens vidöppna rymd









Fri vers av Androiden VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-29 10:35



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Haha. Bruno stod vid min säng en gång i Tunisien i slutet av 70-talet.
2020-11-02

  Horace
Hade blivit livrädd
och för att nyktra till
hade jag bjudit honom
på en sexa Chivas,
och bett honom stryka
i mina texter, jag är en
sådan egennyttig
tråkig person, din
dröm var rena poesin,
dunstar mot himlen

Bokmärkt!

2020-10-31

    ej medlem längre
Jag gillar den lätt surrealistiska tonen!
2020-10-29

  AiA Maria den fria
*ler*

Se Bruno le...är ett uppvaknande i sig:)

Tack!
2020-10-29

  Bjarne Nordbö
Snyggt uppvaknande.
2020-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP