Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I min ram

dagarna tänkte han. med nattens monster fortfarande som en svål i pannan. vek gardin lite lätt åt sidan. ljuset tänkte han snabbt och drog för igen. en lätt smärta i ögonen. planlöst stirrand framför böckerna. en snabb bläddring i Öijer. tända rökelse. det pågår där ute. en hund skäller. en bil signalerar. en lapp på kylskåpet skriker tvättstugetid i ilsket rött. knögglar ihop lappen. slänger den i soporna. doft av cocos sprider sig. sätter på musik. eivör trummar. spolar upp hett bad. riggar badkarsomgivningen med yogite nötter diksamlingar och tegelstenen om Indien. sjunker ner i det heta. som omsluten av livmodersvatten. utanför fortsätter allt.




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 145 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-29 11:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Livet - som att befinna sig mitt inne i dess fotoram. Snyggt med livmodersvattnet och de levandegjorda detaljerna, brottstycken av en tillvaro.
2020-10-29

  AiA Maria den fria
*ler*


Tack!
2020-10-29

  Androiden VIP
jepp
2020-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö