Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dans

En hand utsträckt i luften.
En fot vinklad mot golvet.
En näsa pekande över axeln.
Kroppen vrider sig sakta runt sig själv.
Som en sned pendel snurrande i protest mot gravitationen.
Långsamma försiktiga steg och rörelser.
En snabb vridning förskjuter hastigt tyngdpunkten.
Snabba skutt flyttar balansen från en fot till en annan.
Armarna utsträckta och händerna vridna som ett flygplansroder.
Dom flytande rörelserna byter av varandra.
Kroppens färdas genom luften som en svala ridande vinden.
Rörelserna stannar, hållningen stilla, andningen snabb.

Applåder.




Fri vers (Fri form) av Sven Borrie VIP
Läst 143 gånger
Publicerad 2020-10-29 14:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Borrie
Sven Borrie VIP