Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även jag skulle vilja bjuda till en riktig fest igen ... Dock ej vare sig på någon annans bekostnad eller med lånade medel ...


Att få bjuda på någonting riktigt festligt ...

... välsmakande gott
är i stort och smått
en njutbarhet av stora mått

Gästernas mingel
småpratande
skämtande
skrattande
uppskattande
blickar
som frågar
- finns det någon
mer som är singel?

Det är någonting
de allra flesta
någon gång i sitt liv
vill kunna få göra
för alla sina 
bekanta och vänner

Men allra helst
under förutsättningen
att det är någon annan
som står för notan

Ty sällan eller aldrig
är människor så generösa
som när de
med andras tillgångar
får möjighet att slösa

Cynsik bild 
jag målar här?

Ju högre ställning du själv har
ju bättre vet du också
att det just så oftast är ...

 

 

 

 

 

________________________

Tidigare publicerad här i juli 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-29 20:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP