Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår tänkare i parken..


Bland lövtunna
skuggorna i parken

Sitter han så
tänkande tyst
med huvudet
i handen

Vår tänkarestaty

Innesluten
och naken
tillsynes utan skydd
med pannan i veck
så grubblande och brydd

Ser han på alla oss andra
som jäktar huttrande
förbi

Med sin klara blick
som tycks säga
- Jag är fri

Ändå har någon
lagt en filt över hans rygg

Någon som tror att det
ska göra honom
mindre frusen
och kanhända mera trygg

Bara för att han en gång
tänkt som vi

Men så tänker han inte
längre

Nu när han är en
tänkarestaty

Och inte fryser han heller
längre

När vi jäktar förbi

Men vi vill så gärna tänka
att han är precis som vi

Fastän han är en sån
som en gång funnits

Och nu äntligen är fri















Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-30 07:52



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Auguste tittar ner
vad är det han i marken ser
2020-10-30

    Lena Staaf VIP
Statyn som får symbolisera den som inte lever längre men som ändå finns med oss på något sätt. Fint och ömsint skrivet
2020-10-30

  alicja lappalainen VIP
"Ändå har någon
lagt en filt över hans rygg "
Tingen har en själ . Det var en kärleksfull gest.
2020-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP