Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Tio små tomtegubbar

Tio små nissar
skulle gå på bio
en blev förkyld
så var de bara nio
nio små nissar
besökte en potta
en ramlade ner
så var de bara åtta

Åtta små tomtar
gick till krogen
en tog polisen
så var de bara sju
sju små tomtar
åt ost och kex
en fick kräkas
så var de bara sex

Sex tomtenissar
till kalas vid fem
en han gick vilse
så var de bara fem
fem tomtenissar
de jagade en myra
en blev biten
så var de bara fyra

Fyra små nissar
ville något skulle ske
smuttade på glöggen
så var de bara tre
tre små nissar
såg himmelen den blå
ett flygplan i skallen
så var de bara två

Två tomtegubbar
såg på lyktans sken
det blev skogsbrand
så var det bara en
en liten tomtegubbe
semestrade i Rio
fann då alla de andra
så var de åter tio

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 521 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-01 06:58



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Rim håller ju
hjärnan i trim
sitter kvar sen
som ett lim!
Rolig text!
2020-12-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul och fantasifullt diktat! Man får dra på smilbanden. Det behövs i dessa tider.
2020-12-02

  Marita Ohlquist VIP
Finurligt författat, fantasin flödar!
2020-12-02

  överlevaren VIP
Påhittig text!
2020-12-01

  bibbi ahrnstedt
En sådan härlig fin berättelse om tomtarna, mycket positivt!
2020-12-01

  Solstrale VIP
Mycket roande och bra!
2020-12-01

  Eva Helene VIP
Tack för denna humörhöjare! :)
2020-12-01

    Lena Staaf VIP
Traversti på känd ramsa. Tomtenissar som lever farligt men där allt blir bra till slut
2020-12-01

  M.Eta
Mysig tomtesaga!
2020-12-01

  Öknens Ros VIP
Snipp, snapp snut, så blev det ett lyckligt slut!
2020-12-01

  Maria Sundelin VIP
Hihi riktigt rolig
2020-12-01

  Feliaxel VIP
Tur att tomtenissarna hittade varandra igen
Kul
2020-12-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO