Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NATTENS ÖMMA VINGAR

 

Oro går och vankar

rädd för onda tankar

 

alla lampor släckta stå

natten tassar tyst på tå

 

breder varsamt vingar över

sjunger barnvisa som söver

 

snart hörs trygga andetag

barnet glömmer fasans dag




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-30 18:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Skönt när man kan glömma...en berörande dikt...
2020-11-10

  ULJO
Oerhört berörande
2020-11-02

  Fem hjärtan VIP
Man önskar att barn ska få växa upp utan fasor .,iaf att någon vuxen runt barnet vågar se och ingripa
2020-11-01

  Blomma-Stjärna VIP
stark dikt

en fasans dag
har gått över
i natt

under glömskans vingar
är sömnen djup och trygg

- jag bokmärker!


2020-10-31

  Anya VIP
Åhh så berörande och fint. Känner igen mig i föräldraskapet även om mina barn (hoppas jag) inte varit med om några fasor.
2020-10-31

  Niliboy
Tända ett ljus....
2020-10-31

    Lena Staaf VIP
Ömsint skrivet om när de onda upplevelserna och tankarna kan komma till ro och pausa en stund genom omvårdnad och omtanke. Kan gälla både barn och vuxna, tänker jag.
2020-10-31

  Feliaxel VIP
Så berörande läsning
2020-10-31

  Kajan VIP
En stor oro och omsorg präglar dikten. Mycket fint förmedlas känslan av något skört att beskydda. Väldigt fin är denna.
2020-10-31

    ej medlem längre
Den läsningen skulle säkert många av äldre må bra av, som jag - just nu!
2020-10-31

  AiA Maria den fria
Så blid,varsam ,öm kärlek...


Tack
2020-10-30

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om ett utsatt barn som trots allt kan somna i lugn och ro!
2020-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP