Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lejongula drivor


Lejongula drivor
en lejongul höst

Ganska sorgsen
men med de gula
bladen som tröst

Snart ska de som
ännu ej fallit dala
ner

Bland lövhögar
gula
vart än man ser

Därefter ska det
vackert gula
på din palett

Förändras
förvandlas
och plånas ut
på något sätt

För att lämna plats
åt de färger
du ännu ej sett

De som ska växa ur
kyla och dis

Vackra och klara
som is

Så att du kan börja
måla

Ett alldeles eget
vinterparadis




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-30 13:17



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fibt skrivet om naturens förunderliga förändring.
2020-10-31

  Sparvögat VIP
Så vackra ord om höstens skönhet som förvandlas till isens vinterparadis ...
Mycket fin poesi!
2020-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP