Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I ljust minne bevarad.


Vila i frid


Här finns fortfarande dagliga slots
för dig att logga in med.
Tider hos läkare, för att kontrollera
dina ögon och tänder.

Men dina ögon har smält
(till två blå tårar) och de avdunstar.
Dina tänder har också kremerats
och flytt med röken
ovanför kapellet.

Ännu mer post kommer,
räkningar som förfallit för vatten och el :
"Vänligen informera kommunfullmäktige
när betalning kommer att göras ... ".

Kallelser, hot och skräppost
både digitalt och i återvunnet papper.
Broschyrer i vattentät färg
om underarmsparfym:
"För ditt värre problem ...".

Bekvämare skor för din promenad,
tandkräm för ett mer attraktivt skratt,
tredubbla blad för en mjukare rakning;
aftershave, afrodisiakum.

Allt från reklam
för sexstimulerande medel,
till sekteristiska avhandlingar
för din frälsning.

Allt som ingen behöver
i en vas mellan blommor och gräs -
i minneslunden.

Minneslunden!
Ännu orörd av geschäft.
Där bara minnet av dig får vara
i fred.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 310 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-30 14:11



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på mate.
2021-01-26

  siv birgitta.a. VIP
ja så är livet .bra skrivit tack
2020-11-02

  mare VIP
Mycket bra
formulerat
precis så
är det!
2020-10-31

  Stisse
En stark text om den absurda masspsykos vi utsätts för. Blir så tydligt när vi lämnat allt detta bakom oss.
Minnet kan dock ingen inkräkta på.
2020-10-30

  AiA Maria den fria

Reflekterar över ”vila i frid”...ibland undrar jag om det är människorna som lever kvar som när en längtan efter just frid...fria ifrån allt drama o utanpåverk.

Berörd av ”minnet av dig som får vara ifred”.

Tack!
2020-10-30

  Ulf Carlsson VIP
Skarp uppgörelse av dagens kommersialisering och tomma ritualisering av döden.

Tänker på Heidenstams dikt:
"Vi som mötas några korta stunder,
barn av samma jord och samma under,
på vår levnads stormomflutna näs!
Skulle kärlekslöst vi gå, och kalla?
Samma ensamhet oss väntar alla,
samma sorgsna sus på gravens gräs."
2020-10-30

  Kaptenlöjtnant
Så sant som det är sagt!
2020-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen