Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fästning Europa

Landen ligger och skaver
mot varandra
i folks medvetanden

Människor skvalpar;
havssalt i såren

Länderna sväller och krymper
i tiden;
försvinner, uppstår;
glider som oljespill
på bilverkstädernas pölar,
som spadet i stekpannor

Språken hackar rotvälskor
i varandras hemortsrätter
medan tilltagande avståndstaganden
befäster Fästning Europa

Jag gömmer mig
i mitt skinn;
gör kringgående rörelser
klädd i seniorens skrynkliga hudkostym;
hör vad som sägs,
men i vecken bor spår av sanningar,
vars och ens,
som ska kemtvättas
i den främlingsfientlighet
och europeiska undantagslöshet
som ettrar och viskar skäror
i den spricka i tiden
där vi famlar,
osäkra på oss själva,
huttrande
i vårt eget privilegium;
i vårt fördömda föredöme;
fördummade, fördämda

men namnen släpper taget;
stater står nydöpta;
andra får statsbegravning

och jag tröstar mig
med geologiska tidsåldrars tektoniska
danser,
vari berg sjunker, djup står upp,
och planeten kränger oberäkneligt




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-31 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP