Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När skymningshöst








faller stum
och släcker ljusen
uti den gamles
rum

sluter sig gökärt
där svävar ängsull
i mörkret tvärt
vinden sjunger sorgefull

mörka skuggor drar
över vidd och vatten
himlen tänder ej
om natten


i skyars vingslag hörs
saknadens gälla skri
med svarta fjädrar
flyger den skogen förbi

ack- låt mig drömlös
få vila ro
slippa tunga klockors slag
allt min kära lät jag dig anförtro

likt jättar tonar trädens silhuetter
uti dimmors släpande hav
klangen ekar dov
runt en skymningsgrav




Bunden vers av Jörgen Jalmo
Läst 208 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-31 13:37



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En dyster men dock vacker bild av hösten...
2020-11-10

  Elinor Sörensson VIP
Stämningsfullt.
2020-10-31

  Stisse
Fin stämning i din dikt. Ser bilderna så tydligt som du målar upp.
2020-10-31

  Solstrale VIP
Mycket lyriskt romantiskt om denna tid där vi möta minnet av det förgångnas steg...
2020-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Jörgen Jalmo
Jörgen Jalmo