Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljungeld

Det finns en tid då bärnsten stelnar
under nätterna som offrat oss till gudar
det finns lägereldar, alvar
vandrare som kurar tätt i bön

vi är kartor över slumpen
ett uppslag bittra solnedgångar

vi har älskat urskillningslöst
intill havets svartnande yta

och heden tar in vatten, hela staden
reser sig ur drömda stenblock
– det finns ännu tid
att förebrå oss döden

hon sade att hon skulle korsa hav för dig
skänka dig ett språk för önskningar
och ett annat att förlora

hon skulle ge dig stjärnorna
föda dem ur tomheten
till svar på horisontens frågor




Fri vers av Grävling
Läst 215 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-10-31 15:16



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Som de vandrare vi allesamman är borde vi kanske kura tätt i bön oftare, kanske skulle vi ha väldigt lite att förlora och mycket att vinna på det...
2020-11-02

    Yeahsper
Jättebra
2020-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling