Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Alla helgons dag



ljusen brinner denna dag
på våra kyrkogårdar
de överlevande som lämnats kvar
pyntar graven
med blommor och levande ljus
och samlas framför stenen
klockornas klang väver skimmer
och våra kära stiger fram
ur våra minnen
i varje själ brinner ett ljus
där det forsar som en ström
minnet ser allt lika klart
vi bländar det sorgliga
bevarar det ljusa
vemodet väver en krans
varje själ behöver minnen
att luta sig emot
i stunder av djupaste saknad

kyrktornet lyser vit mot blå himmel
spiran blänker av soldroppars guld
medan vaktmästaren kör sin vagn
samlar in sommarens minnen
som brinnande sjunger
tröstens ord
till besökarna av denna jord




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-31 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP