Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåfänga

Kameran
i min stationära dator
är numer den enda
jag följer
klickar lätt
själv porträtt

med årens gång
syns allt mer
ålderns glans
i blick som hud

jag fixar gärna till
en excentrisk dam
med hemgjort knåp

önskar inte
se yngre ut
fåfäng som jag är

önskar mig inte ordinär
broderar hellre ut mitt liv

en slarvigt skön frihet
är bättre än perfektion

och väljer jag
mellan hel och ren
väljer jag varken eller

jag trivs med att fylla år
med jordiga händer

vissa sena årsringar
är verkliga dyrgripar

varje dag är en hel värld
att suga på som en karamell

år jag får uppleva så
är värda att vissna för

!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-31 19:30



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Glädjefyldd livsbejakande livsvisdom! <3
2020-11-04

  Marita Ohlquist VIP
En livsbejakande text om att leva fullt ut och att känna glädje och tacksamhet över årsringarna!
2020-11-02

    Lena Staaf VIP
Riktigt härlig och levnadsglad text! Att inte bara bejaka utan också älska sina årsringar.
2020-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP