Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

REFORMATORN BACH

Den borde haft en Bach, reformationen.
Drygt hundra år för sent framföddes han
som protestant, Johann Sebastian,
förnyaren med gammalt glöd i tonen.

Hans plats bland wienerklassicisterna
och katolikerna tycks som ett sämre skämt.
Han tillhörde evangelisterna.
Den femte blev han, närmare bestämt.

Musik av Bach kan stundom tyckas butter,
men kontrapunkterna gör mången glad.
Nog liknar han i viss mån Martin Luther?

Bach spikar sin musik på noters blad
och varierar utan att bli trötter
reformationens glada reningsbad!









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-01 15:12



Bookmark and Share


  Arenaramus
Väldigt vackert. Jag önskar att Martin Luther hade hört Bachs variationer på hans melodi Vår Gud är oss en väldig borg. Soli Deo gloria.
2020-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP