Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

cat on yogamat

 

Kattedralens spinnande jAumande ljud genljöd i decembergryningen 
Tassavtryck i den nyfallna snön i ett ostrategiskt mönster utanför. Den helige Guru Birma av Burma satt med halvslutna ögon och avslappnade morrhår och jamade om yamas och niyamas och krullade sin sträva tunga vari hon gjorde sina andningsövningar för att kyla systemet under den pälsklädda kroppen. Lapade luft som vore den drickbar! Adho Mukha Svanasana, den evigt stående hunden och yogin, som hade stora problem att krulla ihop sin uthängande, stora tunga, slickade sig om nosen och flämtade högljutt istället. Hundar och katter och en och annan ko, kobra och krokodil samsades fredligt i shalan för sin morgonsatsang. Mediterade, andades och väckte kropp och sinne i alla de böjligaste riktningar. Chaturanga Dandasana, krokodilen, höll tand för tunga denna morgon men längtade tills han skulle få göra sin favoritasana som var uppkallad efter honom. Shanti Giraff lindade sin långa hals både medsols och moturs och i djupa bakåtböjningar. Sjakalen kände sig litet utanför i shalan där den spelade chakraschack i regnbågens färger med svartvitt rutavdrag istället.
Knappt ovanför horisontlinjen hälsar solens gyllene strålar frid.

 

 

 

cat nam

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av prima donna VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-16 09:16



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
"chakraschack" med "rutavdrag" tar priset i färgernas fantasi-liga :-)

Sköna namn och varelser virvlar förbi... jag har ingen aning om hälften ens, och föredrar på sätt o vis dina tre föregående dikter, med mer formförtätad stringens.

[...för övrigt typiskt att den som varnande tjatar om allt vad "Satan" bor i - istället för att ägna energin åt att beskriva det gudomliga - själv snarare bidrar till ett mörkt fokus. Dina texters ordkonst ger tusenfalt mer ljus än somligas kommentarer...]
2021-12-17

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=8IQKLsMl3hk

2021-12-16

  Larz Gustafsson VIP
Dessutom heter landet Myanmar. Inte Burma.
2021-12-16

  Larz Gustafsson VIP
Det är vad du tror.
Bakom yogan finns Satan.

"Hi hi"? Du som har en uggla som låtsaskompis. Jo, jag tackar...

2021-12-16

  Nanna X
Yogan styrs av oss alla, i samklang. Härligt att även djuren är inbjudna på mattan! Nu fick jag lite lust att försöka ta upp mina gamla övningar igen, tack Prima Donna!
2021-12-16

  morgonstjärna VIP
hihi bra svar
rolig fabel ser schackbrädet, blir det remi?
2021-12-16

    prima donna VIP
Haha yogan styrs inte av någon annan än en själv.
2021-12-16

  Larz Gustafsson VIP
Ingen borde befinna sig ens i närheten av yoga.
Yoga styrs av onda andemakter.
2021-12-16
  > Nästa text
< Föregående

prima donna VIP