Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Reträtt. Retreat.


Flykten till havet


Jag är plötsligt trött
på det dagliga skapandet av ordning.
Från nattens kaos till dagens överskott
till flyktiga saker som att passera
mängder av pappersark och lösa ord,
förankrade blott till jordiska ting.

Men, såsom räkningar, brev,
officiella dokument -
och mitt hjärtslag -
är viktiga för den dagliga,
veckovisa, månatliga, årliga kursen
för ett hushåll som går smidigt och oljat.

Vill jag nu lämna ordern bakom mig,
låt mig glida ned i havets gröna träsk,
tvättas in i en lugn vik mot runda stenar;
tillbaka till de virvlande massorna av vatten
där jag sjunker småvridandes,
från ytan ned till djupet.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 370 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-11-02 06:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja återvändo lugnt få återvända till havet var i vi uppstod kanske därför vi är så begistrade av havet...

Du fångar känslan, det bildar kopplingar direkt med dina starka metaforer! Tack!
2020-11-05

  AiA Maria den fria
Medkännande...inkännande...andnöd

Hjulen snurrar tills vi kliver av...




Tack!
2020-11-03

  Lottie Ålhed VIP
Kravfylld vardag kontra diktens verklighet . Fint skildrat.
2020-11-03

  Stisse
Vackert diktat om vardagen och vikten att komma in i en annan verklighet bortom tvång och plikter.
2020-11-02

    lydriket
Katarsis i en tid av förgyllda slukhål.

Vackra rader om att vara människa.
2020-11-02

  Kajan VIP
Läser längtan till kontemplation i dikten; befrielse från krav till ro.
2020-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen