Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


Slaget om vår natur

 

Hösten växer sig nu genom skogen
som en rödglödgad eld
den rika färgskalan
sprider ändå en oväntad närvaro
den lyser en sorts värme
in i den kyliga höstluften

den kärva höstens inverkan på mig
har förändrats med åren
mitt hjärtas vilda protester
mot den har svalnat
och min kropp slappnar av
inför mörkrets intågande

hösten brinner ändå röd 
som ett sorts gift i vår natur
så döende löv 
samlas nu i drivor på marken
regnen avlöser varandra 
i sin kamp med vindarna

oktobers virvlande ilska
bryts nu snart av kylan
och november tar upp kampen
mot det ibland ändå ...ljumma
så att frosten får på allvar
ett hårt grepp om tiden

vi känner en kylig vind
blåsa genom högarna av löv
när alla ängarna
nu skimrar blekt i morgondiset
en höst kämpar tappert
mot vinterns oåterkalleliga ankomst

men regnet fryser till flingor
och landar stilla bland löven
våra fotspår lämnas nu där
i den allt vitare omgivningen
och en ny vinter har åter vunnit
slaget om vår natur

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-02 11:23



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
tänk vad naturen ger oss hoppet glädjen . för mig är naturen viktig bra skrivit -går rakt in i hjärtat
2020-11-02
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP