Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale ... Alla känslor spelar ikväll... Från en av mina skriv/teckningsböcker 2010/2011...


Inbjudan till ordkavalkad vid evighetens horisont

 

djupets svarta mörkerspegel

i fallande droppar pyntar ytan

bildar vågrörelse på vågrörelse 

reflexen av varat i bildspelets kuliss

där skuggor faller in i själens språk

 

natthimlens spegling av ljusa punkter

sprider hoppingivande själasusningar

ljudet när det når den hårda vattenytan

studsar med sitt eko runt om i universum

 

på jorden finns inget kvar då jorden är död

stavelserna ristar sina hieroglyfers vibrationer

sång lyftes ut ur bröst, visslar ut ur lungornas vrår

synligjör alltets allt för att sedan tystna i ingenting

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-11-02 13:58



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Rena rama Ragnarök. Poff! Sen är allt borta.
2020-11-03

    Lena Staaf VIP
Jag får en känsla av undergång, när planeten inte orkar mer.
2020-11-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Mycket spelar
omkring en,
ibland felar
tingen, men
ingen behöver
känna, att bara
på denna ekar ett
okänt språk, det är
är väl så för alla att
bara åk! Och trots allt
hitta ett nytt stråk en
mycket bättre fyrbåk!

2020-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP