Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödet

 

 

ödets vindar må blåsa hårt

jag står stadigt kvar

livet stundtals kännts svårt

min tro jag ändå har

 

den hjälpt mig i svåra stunder

 då jag på hoppet tvivlat

men ibland det sker under

även när jag förtvivlat

 

en tro på det goda i livet

på något större än oss alla

inget är oss självklart givet

på hjälp vi må kalla

 

 

många tårar har runnit

människors svek sårat

dock glädje jag funnit

den har mig bedårat

 

ödet mig har skänkt livet

att levas fullt ut

jag tar det stora klivet

vågade inte förut

 

nu jag känner tillförsikt

vågar ge livet en chans

det är min enda plikt

då går allt som en dans

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-11-03 09:41



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
ja det är tron som bär oss . vackert skrivit
2020-11-09

  Bodingen VIP
Finemang!
2020-11-03

  AiA Maria den fria
Så fint och viktigt om liv, val, rädsla o tillit!

Tack!
2020-11-03

    Lena Staaf VIP
En fin dikt som signalerar lugn och tillförsikt.
2020-11-03

  Kungskobran VIP
Viktigast är att tro på sig själv annars fungerar det inte
Bra skaldat
2020-11-03

  Sparvögat VIP
Så härligt du beskriver förändringens vindar i tron på förbättring...
Ingjuter hopp!
2020-11-03

  ULJO
Så bra ordat.
2020-11-03

  Feliaxel VIP
Kloka ord du förmedlar
2020-11-03

  Maud Louise
Visdomens ord, så väldigt bra skrivet
2020-11-03

  Solstrale VIP
Bra livsinställning! Gott ordat! :)
2020-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP