Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mänsklighetens Windows

MÄNSKLIGHETENS WINDOWS

vad spelar det för roll i universum
om jag tömmer en papperskorg
när Vintergatan och Andromedagalaxen
ändå rusar mot varandras kollision

i bilen yr
maskrossnö
sjöglitter
dammkorn
omkring

kvisthålet är en galax för ett kryp
en insekts titthål ut till mänsklighetens Windows

solstrålarna är ett duggregn av D-vitamin
himlen är en oljedroppe i en vattenpöl

sand är stjärnornas gråt
från ett iskallt universum
gråten är livets vatten
efteråt ser du klarare

livet är i planeringens mellanrum
du får leva mellan sorgen

att vara sängliggande är
att ha praktik på ålderdomen

de gånger du blir arg på dina föräldrar
är när du möter ditt oönskade jag i dem

själen är ett fotografi från ett tidigare liv
ett sanningsbevis för vår eviga tvekan

en andhämtning är
när du hämtar in en ande i din själ
låter den snurra som en renande disk




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-02 17:19



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Vackert språk - omtumlande :-)
2021-01-11

  Eva Langrath VIP
Fint ordflöde. Varje strof är en en egen bildscen och ändå så glider stroferna in i varandra som pusselbitar på rätt plats.
2020-11-03

  bibbi ahrnstedt
Vilken spännvidd, mycket skickligt, gillar orden-
sand är stjärnornas gråt
2020-11-02

    Ohemulen VIP
Välkommen tillbaka!
2020-11-02

  Bjarne Nordbö
Yes. Där satt den.
2020-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP