Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föräldrafritt

I helgen blir det fest
jag är ensam hemma
ingen vet vad jag gör
när det är föräldrafritt
ska planera noga
allt som ska handlas
av snubben vid torget
han vet vad jag vill

Mamma och pappa
åker bort över helgen
de fattar ingenting
vad jag har för planer
min flickvän är med
hoppas att hon vågar
det blir riktiga grejer
ingen blir besviken

Mamma har gjort mat
men det struntar jag i
lillsyrran sover borta
har huset för mig själv
polarna på ringklockan
redan höga som hus
och grannarna de klagar
på musik som dunkar

En bil med blåljus
utanför på gatan
jag har inget gjort
måste vara vännerna
hundar i allrummet
de river överallt
de hittar några piller
förhör hos åklagare

Vardagen kommer igen
pinsamheten grämer
tillgivenheten bruten
en stor läxa att bära
jag måste växa upp nu
har mycket kvar i livet
vill inte bli kriminell
utan bli andras förbild

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 293 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-05 06:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En dyrköpt läxa, men man hoppas att den ger lärdom för resten av livet...bra skrivet...
2020-11-10

  Nils-Robert
Ett nålsöga som många av oss har gått igenom. Bra fångat. Vi hade bara vin, öl och hembränt, men det var illa nog.
2020-11-06

  Eva Langrath VIP
Välskriven text om den föräldrafria festen som inte gick som ungdomen tänkt.
2020-11-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så kan det gå...
När allt rullar för
mycket och för fort
på... Ett event som
nå´n nu önskar det
inte hade hänt... Men
den som fingrarna nu
har bränt förstår nog
detta var inte alls
värt en enda cent!


2020-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
På kornet diktat om föräldrafri tillställning. Värre idag, än förr. Då var det mest sprit. Droger var inte så vanligt.
2020-11-05

  siv birgitta.a. VIP
ja så är det för ungdommar jag vet . tur mina bar är stora nu.oron hela tiden att nåt skall hända lycka till
2020-11-05

  Feliaxel VIP
Mycket verklighet i dina ord
2020-11-05

  Solstrale VIP
Verkligheten är ondare än dikten.
Ja du har en säker poäng med din berättelse...
Mycket bra!
2020-11-05

    Lena Staaf VIP
Målande beskrivet om hur det kan spåra ur på en ungdomsfest. En liten självrannsakan där på slutet.
2020-11-05

  Öknens Ros VIP
En inte alltför ovanlig bild av hur det kan gå när det är föräldrafritt.
2020-11-05

  Maria Sundelin VIP
En bra bild av hur det kan se ut
2020-11-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO