Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Vi vet inget

Vi vet ingenting
om den andra sidan
inget om skåpet
i hallens dunkel
kortet på väggen
som gungar i natten
det bruntonade
på farfar i kostym

Vi vet ingenting
om blommorna i dalen
varför de frodas
utan vatten i floden
livet bakom ridån
det som vi fruktat
möta det okända
där bakom horisonten

Vi vet ingenting
om landet där borta
där kärlek råder
på ett bakgårdscafé
den anlagda gränden
med huggna stenar
där sjukdomarna
bara är forna minnen

Vi vet ingenting
om ljuset som flammar
och leder till vägen
mot frihetens strand
där palmerna vajar
så stillsamt med vinden
ett tröstens rike
där alla till slut får ro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 328 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-11-04 06:59



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ödmjukt och fint med en bra bild till.
2020-11-08

  Eva Langrath VIP
Fin poesi om livsfrågorna vi möter på vägen.
2020-11-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Frågor har vi ju alla
evigt lär de ju skalla
utan att vi fått veta mer
jag för det mesta upp ger
och har istället nu börjat
att tralla mer...

2020-11-05

    ej medlem längre
Du väcker nyfikenheten i oss. Får oss att längta bort. Bort från det grå. In i ljuset.
2020-11-04

    Lena Staaf VIP
Poetisk text om de stora livsfrågorna där vi söker och söker svar men ständigt gäckas...
2020-11-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Intressant och bra diktat om människans eviga längtan efter svar på existentiella frågor i livet.
2020-11-04

  lodjuret/seglare VIP
Litet som i visan hon sjöng Lisa E. 'Vi vet ingenting nu, vi vet ingenting idag'. Att läsa en text kan vara en sådan tröst för ensligt hjärta.
2020-11-04

  AiA Maria den fria
Vackert beskrivet om sökande liv

Tack!
2020-11-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text!
Jag har många frågor som söker svar.
2020-11-04

  Solstrale VIP
Den här ovissheten som famnar just allt vad vi känner till! Bra poetiskt skrivet!
2020-11-04

  Öknens Ros VIP
Kanske bäst att inte alltid veta vad som händer.
2020-11-04

  Feliaxel VIP
Som tur är vet vi inte allt
2020-11-04

  Maria Sundelin VIP
Ovissheten är ibland en trygghet tycker jag
2020-11-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO