Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
November?


Lera

Höstens lera stänker
på lagårdars solblekta väggar
inget är sig likt
och inget blänker

Tjofsandet av stövlars fötter
ljuder i mörkret taktfast
en bullrig promenad
bland lera, stenar och rötter

Regnet strilar idogt ner
rinner ner i pannan
sveper över kinder frusna
knappt man ser något mer

där väntar en strimma hopp
i decembers längtan
då äntligen, äntligen
stjärnan ska opp

högst upp i granens topp




Bunden vers av Mr Mutter
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-02 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter