Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saga

Och i en stilla bris
Hittade havet vågorna
Vaggade sakta månens silver
Till toner av sirenernas ljuva sång
I det ögonblicket sattes stjärnornas kroppar
Att tindra i den döende sjömannens ögon
Sakta i en famn av den lockande
Fatala skönheten
Drog han sin sista suck
Och blev ett
Med alltet




Övriga genrer av Nina Nightwish
Läst 98 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-03 14:43



Bookmark and Share


  Horace
Likt Odysseus hjälte borde
han ha skaffat öronproppar
och låtit sig bindas vid
masten för att undgå
den fatala kvinnans
dödliga omfamning

fast å andra sidan
hade han just så
nått sitt mål

sagor slutar
alltid bra
2020-11-04

  Lustverket VIP
Snyggt. Tror, att likt havet jagar vi också vågorna och hittar dem ibland.
2020-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Nina Nightwish
Nina Nightwish