Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Reminiscens II

När du hade hunnit fylla sexton
Var alla dina idoler junkies
Med deras hjälp skulle du ta dig in
Ledd av dem som själva valt utsidan

Det var här du fann ditt ljus
I livets egen trappuppgång
Ditt spänntag mot väggen
När skuggorna tryckte sig på

Och aldrig var du nånsin så stark
Som i deras svaga punkt
Aldrig såg du nånsin lika klart
Som i deras svarta skugga

Ja, så blev du visad vägen
Och visst var det ljuset du såg?
För annars vore vi ju alla förlorade
Då sutte vi ju alla med lögnen

Men vilken underbar lögn




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-03 16:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det här går inte. Du skriver för bra. Jag har trehundra dikter till att ta mig igenom och har redan slut på ord. Det får bli en applåd. "Livets trappuppgång", så jävla starkt.
2023-03-19

  Lustverket VIP
Ja, men kan man i vissa perioder använda den lögnen på ett konstruktivt sätt? Use your illusion, typ.
2020-11-04

  Kungskobran VIP
Många tar livslögnen med sig i graven

Starkt skrivet
2020-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP