Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick frågan som titeln inleder ovan i ett helt annat sammanhang ... Men det inspirerade mig till detta flöde likväl ...


Hur har mitt liv förändrats sedan jag fick veta ...

... att jag kommer
att överleva
och kan börja planera
för ett långt
framtida liv?

Förutom att jag nu vet
med obeveklig säkerhet
vad det är som är
allra mest väsentligt
att prioritera i mitt liv

är det tillika

och jämväl

Kärleken till
mina barn
och den dig
som är ämnad för mig
mina nära och kära
mina vänner

En följdfråga 
jag fått från och till
är

- Hur vet du om jag
förbundit mig till en
relation till just dig?

En puss och kram
från mig
och eller
att jag skriftar
min älskade vän
till dig

är någonting
uttalat av mig
som endast
- men dock nog så betydande -
innebär att du är
någon som jag
uppskattar innerligt
och ser som en 
vän till mig

Det betyder mycket för mig
och förminskar på intet sätt
din betydelse som person för mig
Ty mina vänner 
är jag rädd om
Ställer upp för
och känner förtroende för

Förändringen med avseende på
min syn på vänskapen i sig
är att jag är väsentligen mer
selektiv och litar mer
på min intuition idag
än jag gjort tidigare i mitt liv

Men för att vänskapen
ska bli någonting jag 
verkligen känner
att jag kan lita på
måste vi träffas i verkliga livet
Något jag tycker är
i sig rätt givet ...

För att då till slut ge dig
svar på det du frågade om
är skillnaden mot det som gäller
för någon som är en älskad vän
och den dig som är ämnad för mig
den

att när vi väl möts
i verkliga livet
finner vi att vi båda två
att det vi allra helst 
vill säga till varandra är
de tre allra mest
väsentliga orden
som finns på jorden

- Jag älskar dig!

Dessförinnan
har jag ej
på något sätt
förbundit mig
vare sig till dig
eller någon annan
som känner 
någonting mer 
än vänskap för mig!

Men det betyder ej
att din vänskap
på något sätt och vis
förminskas till sitt värde
för mig ...

Ty vänskapen 
är en dyrgrip
som också är
ovärderlig för mig!

 

 

 

 

 

____________________________

Tidigare publicerad här i juli 2012

Idag 2020 finns den dig som är ämnad för mig
i mitt liv sedan ett par år tillbaka ...
Du får mig att känna att vad jag än fått genomleva
så är det faktum att du funnit mig något som
gör det värt allt jag tidigare fått försaka.
Jag älskar dig, min fina underbara C.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-11-03 20:01



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Alltid lina aktuellt! Vänskap är viktig och utvecklas under en längre tid, eller upplevs i ett omedelbart nu och stannar hela livet, svalnar, värms, svalnar, värms om man så möts eller tiden går, så en riktig vän alltid kvar där står...
2020-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP