Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Ljuset ljuder

 

ljuset ljuder i snöflingornas dans

vind lyser kaskader av iskristaller

vattnet jordar slaskiga pölars ro

 

marken sjunger vaggsång för myran

solen ylar i träskets djupfrysta grop

vargens onda agenda fryser fast med hull och hår

 

vinterns fasor står inför tröskeln

spada dig, skyffla dig, slunga dig

bepansra dig med fåraullens visdom

 




Bunden vers (Annat versmått) av Solstrale VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-11-03 21:04



Bookmark and Share


  Feminaz
Livfulla ord i denna dikt, blåser liv i texten och blir till bilder och rörelse när man läser. Spännande!
2020-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Vinterdikt skriven med både ljus och mörker. Ljuset ska segra! Mörkret ska flykta.
2020-11-04

  ULJO
Så sant. Ljuset segrar alltid över det mörka
2020-11-04

  Fem hjärtan VIP
Ja snart har vi snö och kyla utanför dörren.. Det gäller att uthärda !
2020-11-04

  Mr_Solstråle
Ljuset segrar alltid över mörkret
2020-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP