Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från mörker till ljus


 



Hur ska du kunna vinna tillbaka det

som du har förlorat när du varken

minns att eller vad du har förlorat?

Hur ska du kunna vinna tillbaka din

själ, ditt allvar, och din värdighet när

din likgiltighet och slentrian bara

ökar och det bästa du vet är att titta

på medelmåttiga TV-serier och spela

på casino och ägna dig åt en patetisk

självömkan medan du tröstäter och

älskar att snacka skit bakom ryggen

om människor som har lyckats i livet

och har allt det som du inte ens minns

att du för länge sedan har förlorat.

Hur djupt ned i träsket ska du sjunka,

och när ska du börja inse att du behöver

hjälp, när ska du äntligen vända dig till

Gud som är den ende som kan hjälpa

dig med allt hur vilse du än är, och som

kan ge dig din värdighet, allvar och själ

tillbaka, och vända ditt mörker till ljus

med en briljant och mirakulös kärlek?




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 107 gånger
Publicerad 2020-11-03 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP