Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bortom förnuftets sovande städer

de stora skaldernas spöken
står bakom vår axeln
när vi skriver ner våra
medelmåttiga strofer
de glor stumt på grova breda
penseldrag av stålull och tjära
deras spöken simmar i vår sjö
genomlyser
vårt grunda djup
plockar loss en och anan halvdöd
havskatt från nätet
vi droppar våra ord i det stora skaldernas
ögon
och får blott en nysning tillbaka

vi små oknytt i ödemarken
jagar efter det alldeles för stora bytet
jag efter omöjliga skuggor av oss själva

en surrande neonskylt
över huvudet

"nej tyvärr här är vägs ände"

som vi lägger en tung svart filt på

vi tar nålen och sticker hål
på tankebubblan

"återvändsgränd"

själarna lyssnar inte på förnuftet
färgen och formen tränger ut
skriver de tomma arken fulla
lösgör dig från det omöjliga

dansar med känslans lätta steg
över den månbelysta sjön
i frihet och upprymdhet
bortom förnuftets sovande städer










Fri vers av Fridisen
Läst 135 gånger
Publicerad 2020-11-04 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fridisen
Fridisen