Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myren

Hittar en påkörd orrhöna
i dikeskanten
på skumpig grusväg.
Rycker några av de fina fjädrarna
sparar till sen.

Tittar ut över berget
på andra sidan älven.
Molnen rullar in
eller är det dimma
ser ut att regna där borta
uppe på toppen.

Sniffar på dig
doftar en blandning av svett och myggmedel
eller är det bara skog.
En doft av myr
med knotiga tallar
som levt ett härjigt liv.

Stövlar på bakom han
som säger ”he vet ja int”
när en frågar om björnen
äter hjortron.
Kort stund av is
inombords.

Lugnar mig
sjunker ner lite i mossan
tittar bakåt över myren.
Molnen rullar in
”he kom å regn snart”
säger han.
Tar min hand
är tysta och går
uppför.
Lämnar myren bakom oss.

Jag vill sjunga.
En stor fågel flyger upp.
Jag vet direkt
en tjädertupp.
Nynnar, hummar
sånger
om frihet
om ljuset
och tystnaden.

Landar i ett hemma med
korsord på kökssoffa
av furu som knarrar
när en rör sig.

Berättar om djuren vi sett
om morgondagens
väder.
Känns kallt om foten
valt raggsocka
med hål på hälen.

Förundras över mängden skog
all natur.
Njuter av att vara
själv
att ha landat.
En dag med minnen
sparar till sen.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Kitty Jogenby
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-05 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kitty Jogenby
Kitty Jogenby