Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min käre far som är sjuk.. vi vet att det bara finns en väg att gå nu. Jag kommer alltid att älska dig!


Kaptenen

Lätta ankare
Sätt segel
En sista gång

Styr ditt skepp
Mot horisonten
Mot friheten
En sista gång

En stolt kapten
På ett sjunkande
Skepp

På kajen
Står vi kvar
Ser dig segla ut
En sista gång

Vita segel
Brandgul himmel
Siluetten av ett skepp

Kvar står vi
Känner vinden
Hör vågorna
Ensamma

Kaptenen har lämnat
Sin besättning
För att segla mot
Evigheten
Och möta sitt
Öde




Fri vers av Coldasice VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-11-05 15:28



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Finstämt men även med en ödslighet! Är det ett hav eller är det en flod som i underjorden sakta flyter fram!
2023-01-10

  Lustverket VIP
Fin, stämningsfull.
2020-11-06

  Horace
mångbottnad dikt
som nog inte
bör tolkas
2020-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Coldasice
Coldasice VIP