Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fönstret mot gatan

Utsikt mot gatan
i nyputsat fönster
turen till bolaget
för att hålla skenet
kråkorna utanför
de hindrar mig inte
jag tar några glas
innan frugan kommer

Dricker mig berusad
där i min ensamhet
kroppen som en svamp
och jag blir redlös
ser folk i mitt fönster
hur glada de ser ut
det går inter att sluta
det är min stora last

Utsikt mot gatan
det enda jag förmår
studera de lyckliga
där från karmstolen
och flaskan bredvid
omgivningens ångest
för det som blivit
med alkoholens fasor

Jag tar mitt vinglas
dricker utan njutning
vill kväva svårmodet
men det hjälper inte
har lovat min älskade
att bara höra upp
hon ska ut med vänner
då skålar jag igen

Utsikt mot gatan
nu kommer barnen
jag ser dem på gården
ska gömma flaskan
vill inte att de får veta
så roligt att de här
vi pratar och har roligt
sen tar flaskan över

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 293 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-03-09 07:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark i känsla och utförande! Mycket bra!
2021-03-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Insiktsfullt, välskrivet och verklighetstroget. Det var som att läsa min barndom.
2021-03-10

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Stark text!...så tragiskt och svårt livsöde...
2021-03-10

  Marita Ohlquist VIP
Stark text om en olycklig alkoholist som försöker dölja sitt missbruk.
2021-03-10

  Blomma-Stjärna VIP
inlevelsefullt och poetiskt beskriver du en insiktsfull alkoholist - och jag förstår hur svårt, kanske omöjligt, det är att "skärpa sig" , att låta flaskan vara och gå ut på en promenad eller vad som!
2021-03-09

  bibbi ahrnstedt
Tragiskt men insikten finns där
2021-03-09

    Lena Staaf VIP
Så väl beskrivet av en människa som tappat greppet och där alkoholen tagit över. Känsla av ledsnad och skuld.
2021-03-09

  överlevaren VIP
Beroende ett gissel, förödande för berörda parter....
2021-03-09

  Anya VIP
Om flaskans makt....så stark. Tragisk människobild.
2021-03-09

  Feliaxel VIP
Tragiskt liv
Tyvärr vanligt
2021-03-09

  Öknens Ros VIP
I tider som dessa är det nog ett antal personer som tar till flaskan som tröst. Väl skrivet och beskrivet.
2021-03-09

  wiria77
En jobbig vardag för många
Bra skrivet
2021-03-09

  AndLou VIP
Ett liv i lögn och förnekelse, men också i fruktansvärda skam och skuldkänslor!
2021-03-09

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr vardag för allt för många
2021-03-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO