Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ezra Pound, d.1:a Nov. 1972.


Att göra en målning (Till Ezra Pound)


Vaga bilder hoppar och växer
i hjärnans labyrint och handens rörelser
tills en färg spricker fram och blir flytande
i ett samspel av former och linjer.

Att komma ut ur all denna nöd
för att få en god ordning
är en kamp för livet mot döden
tills klarhet överstiger den.

Sedan glädje efter smärtan
om ockra och ljusblått är sansat
och färgharmonierna flyter som vin
tills bilden tyvärr slutligen spricker.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 268 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-11-06 06:35



Bookmark and Share


  den nakna poeten
flyter som vin vacker utryckt och väl formulerat åter igen Bravo !!!
2020-11-22

  Kajan VIP
Utifrån min magra kunskap tycker jag du lyckas beskriva ett konstnärskap och ett komplicerat liv som en sammansmältning; och en väldigt tänkvärd och viktig avslutande rad.
2020-11-11

  Solstrale VIP
Blått + gul = grönt ljus för din dikt!
2020-11-06

    Sefarge VIP
Njutbar och skapelseberikande
Färgpoesi i en Novemberdag
med flödande ljus, även
att begrunda vid
kommande
Dagars
Mörker?
;)


2020-11-06

  AiA Maria den fria

Påminns o minns

Tack!
2020-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen