Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… "Nyponflickan Josephine väljer väg" ...


SKÖNHET

 

en underbar morgonrodnad

molnen lyser vackert klarröda 

himlens djupblå färg i fonden

 

ett barnbarns varma mjuka hand

en kram av kärlek som där väcks

pannkaksfrukost innan skolan...

 

föräldrars tålamod som tänjs ut

barnens livliga energier spritter

veckans slut rymmer fredagsmys

 

skönhet människor emellan värmer

med förståelse en tonåring bemötas

ungdom möter ålderdom i välviljan

 

vänskapen som formas genom åren

medkänsla för varandras olika vara

ger möjlighet för kraften att återtas

 

att vara människor på lika villkor... ... ...

där solidaritetens medmänsklighet lyser

den ensamme hungrige bostadslöse får rum

 

det är verklig skönhet

när människor försöker

göra världen fin trots allt

 




Bunden vers av Solstrale VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-06 09:29



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
En dikt som andas olika generationer och pannkaksscener med frukost och familjeband, nära och kära och vänner .... skönheten som skapar gemenskap
2020-11-10

  bibbi ahrnstedt
Fint, du lyckats beskriva en skönhet som vi alla vill uppleva
2020-11-09

  Solstrale VIP
Tackar för alla fina fina kommentarer!

Ja det är den verkliga skönheten i livet alla som tappert kämpar i vardagen, och ändå orkar lysa...

En styrka att se skönhet då, mitt i det som kan kännas oöverstigligt och tufft...
2020-11-06

  AiA Maria den fria
Så fyller, hyllar o lyser du kärlekens låga!

Underbar o kraftfull ”nyponflicka” som pricken över i !

Tack!
2020-11-06

    Lena Staaf VIP
Varm och vacker text om det sköna i livet.
2020-11-06

  Feliaxel VIP
Så fantastiskt och klokt om verklig skönhet
2020-11-06

  Marita Ohlquist VIP
En skön text av en skön kvinna!
2020-11-06

  ULJO
Gillar jag "veckans slut rymmer fredagsmys"
2020-11-06

  Maria Sundelin VIP
Härligt med fina mornar
2020-11-06

  angela Täubert fd Jansson VIP
Solidaritet och medmänsklighet de orden känns som manna i munnen. Tack
2020-11-06

  Öknens Ros VIP
Fina ord om det goda i livet.
2020-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP