Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Expressen eller Aftonbladet

Kommer Ni ihåg sketchen som framfördes i någon revy av Hasse och Tage dvs ab svenska ord oj vad jag skrattade åt Gösta Ekmans tvekande figur där han stod i tobaksaffären och skulle bestämma sig framför den lätt sadistiske handlaren som var Tage som varje gång då kunden verkade ha bestämt sig lade in en ny fundering avsedd att så ytterligare tvivel i den stackars obeslutsamme mannen. En underfundig psykisk tortyr som enligt mig utgör en höjdpunkt av komik. Låt vara att det kanske av känsliga personer egentligen borde föras in under begreppet lyteskomik för det är det ju tveklöst. Men lättkränkthet är inte särskilt lyckat i längden som Nilsson piraten noterade en gång man kan inte skriva om en stoppnål utan att en enögd djävel tar illa vid sig.
Nu till något allvarligare; valet mellan Biden eller Trump. För visst finns det vissa likheter i denna situation? X-antal hundra miljoner amerikaner har gått till valurnorna och nu fredag=tre dagar efter valdagen kan inte en vinnare utses. Puh.
Demokraterna lär ha städslat 600 advokater och Republikanerna är säkerligen inte sämre dom. Demokrati måste få kosta eller hur? Churchill sa en gång ung It is better to bla bla bla than to war war. Men tyvärr trots alla advokater lär många amerikaner gå omkring med en känsla att segern stulits ifrån dem. Och dessutom är de flesta beväpnade. Hemska tanke
Varför inte ha det som i Sverige? Sju partier som låtsas dom är olika och träter så stickor och strån ryker men som i viktiga delar röstar som storhusse vill.och vem är nu storhusse mer om detta en annan gång.
Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson
Läst 27 gånger
Publicerad 2020-11-06 10:46Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson