Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Femton år igen

Jag är bara femton år
och inte en dag äldre
vill smygröka i skogen
och tatuera armen
vill höra killar vissla
som de gjorde förr
känna varma blickar
och den ljuva charmen

Jag är bara femton år
så känner jag mig
vill hoppa bungyjump
och flyga luftballong
känna ungdomsyran
lyssna på rock n roll
vill röja runt på fest
dricka vin ur kartong

Jag är bara femton
för tiden har stannat
vill tugga bubbelgum
och strunta i tänderna
vara ute på kvällarna
fast mamma inte vill
vill bli vig i kroppen
kunna gå på händerna

Jag är bara femton år
så får det nog vara
vill stå på skateboard
i backen vid affären
vill åka i baksätet
på en stor cabriolet
och hångla med någon
i den atmosfären

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 646 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-09 06:54



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Minnen att längta tillbaka till...fint...
2020-11-10

  Blomma-Stjärna VIP
En härlig känsla du förmedlar -bokmärker!
2020-11-09

  Nils-Robert
Lycka när man var femton. Bra fångat
2020-11-09

  Solstrale VIP
Inget går opp emot en sådan ungdomsromantisk dikt i novembergråa dagar! Fint och hoppfullt!
2020-11-09

  stormengudrun VIP
Charmiga ungdomsminnen med snyggt snitsade rim :-)
2020-11-09

  lodjuret/seglare VIP
Texten ger mersmak kan en väl säga. Samtidigt har någon kvinna sagt om sig själv att i hennes ögon är hon väl tolv år ungefär, för sedan kom nog allvaret in i hennes liv och där har en själv ju varit allt sedan dess. Så femton är en sorts gräns, då det plötsligt blev tillåtet att gå på bio, betraktas som 'vuxen', en bra bit på väg in det där komplicerade livet. Men om någon vågar säga, jag är vuxen, så kan det vara för att någon har velat påstå det... texten fick mig som läsare att hjula, mera mentalt sett...
2020-11-09

    Lena Staaf VIP
Härlig text där du lyfter fram känslan av frihet och där alla möjligheter fanns, testandet av gränser, nästan vuxenhet. Och inte minst den smidiga och oförbrukade kroppen.
2020-11-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om minnen från tonåren.
2020-11-09

  bibbi ahrnstedt
Så härligt diktat, så här kn man känna sig när man är kär
2020-11-09

  Öknens Ros VIP
Fin text om ungdomsåren, vem minns inte dom?
2020-11-09

  Kungskobran VIP
Femton år var brytningens tid
ville mycket
förstod lite
Men det gick bra ändå
jag överlevde ju
2020-11-09

  Feliaxel VIP
Man känner igen sig i dina rader
2020-11-09

  Maria Sundelin VIP
Tror vi alla ibland drömmer oss tillbaka i tiden till de stunder vi kände oss fria
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO