Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Årstid, min/ porträtt

 

 

 

Regn faller aldrig utan mening eller mål

Inga frågor vartåt färden ska gå,

De finns inga åsikter om allt de månne möta

 

Det bara faller med målet att ytan nå.

 

Jag vill falla som en höst i regn,

Som ett löv vill famna emot jord

Detta mjuknande möte av fukt och tid

Den allra vackraste höstens bord.

 

Möjligt är jag en rot av levnad

Svårsökt och härdade hård

Kanske jag kunnat passa

Som ett ljung, en skogens bård

 

Dock, jag vill njuta färden,

Ibland färger vila till nytt

I mossa och mylla födas igen

Där kyla för livet flytt 

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-06 22:24



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Tänker på ljung och vitmossa och...bara känslor om naturen och minnen i sig...life
2020-11-13

  Fem hjärtan VIP
Underbart skaldat!
2020-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP