Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brottstycken ur en dag

En kvarglömd blindkäpp av märket Karma ligger på bordet jag sätter mig vid.
Låter tanken stanna vid någon slags svart ironi. Nästan elakt, men inser att det finns humor och värme också.
Jag lämnar in den i baren.
”Åh, ja, javisst, tack! Jag tar reda på den. Jag vet vems det är, en stammis.”

Läser om viruset, om minkarna, om mutationen. 15 miljoner.
Googlar och läser att den största marknaden finns i Kina.
På plats nummer två ligger Ryssland.
Tänker att det finns en slags poetisk rättvisa i iakttagelserna.

Dricker upp ölen och går hem och spelar Hard Times med Kristofer.
Nu funderar jag på om jag borde ha spritat händerna efter att ha tagit i käppen?




Övriga genrer av ßluie VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-06 22:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Snygg skildring av här och nu. Snyggt berättat. Har också funderat på dessa minkar. Vad gör man med dem? Vem bär minkpäls idag?
2020-11-07

  Bjarne Nordbö
så djävla snyggt framfört.
2020-11-06
  > Nästa text
< Föregående

ßluie
ßluie VIP