Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Till Henry Purcell's luftiga toner)


Morgonklang



Klipp av ditt tillstånd
av försummelse

Öppna upp dig från
din förstummelse

Låt det ljuda av
Morgondagens

Förhärligande
livssymfoni

Nu när du
äntligen

Är fri från din
Själstympning


Inne på trasmattan
leker katten med
sin egen svans

Ute letar sig
Solens första
strålar fram

Mellan kala
grenar krans


Och allting
andas harmoni

Som om Olyckan
den aldrig. ..

nånsin fanns.








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-07 01:14



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Purcells underbara glädjerika musik klingar fortfarande i min hjärna efter gårdagens konsert
2020-11-08

    Lena Staaf VIP
En text som andas befrielse, kanske försoning, i alla fall acceptans. Att uppskatta det goda och fina.
2020-11-07

  Scarlett Miryam VIP
Ack ja!
Och, varför är leken med det egna jaget roligt för en katt, medan en människa alltför ofta blir destruktiv i självleken...?
2020-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP