Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändring

 

 

det förlovade landet

till det knöts bandet

från svält och fattigdom flytt

från Sverige till USA bytt

 

framtiden blev inte det man önska'

även om grödan börja' grönska

ett liv med arbete och slit

emigranters idoga slit

 

för vissa det gick väldigt bra

det gör det än ida'

det förlovade landet USA

där vill alla va'

 

men lite smolk i bägaren finns

succe' inte så lätt vinns

mördande är konkurrensen 

följ senaste influensen

 

dock Coronan satt stopp 

det blir inget lopp

ej heller andra kommer hit

det gäller allihop definitivt

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-07 10:26



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Icke att förglömma, vad hade hänt med Europa, om det ens hade funnits kvar om inte USA kommit till undsättning under andra världskriget? Vill vi nog inte veta.
2020-11-09

  Kungskobran VIP
Mitt USA när jag bodde där flödade av tillförsikt optimism och framåtanda.
Det var en härlig kontrast mot det tröga
monopolistiska byråkratiska Sverige.
Undrar hur det är nu.
2020-11-08

  AiA Maria den fria
En hel kontinent som vi kan lära mycket av...på så sätt att USA uppvisar en maktstruktur fylld av orättvisor o obalans på alla plan
En kontinent där livsvillkor avgörs redan från start...om du föds svart eller vit, rik eller fattig, man eller kvinna, sjuk eller frisk...
Corona är en global fiende men det råder på intet sätt lika villkor i världen för den det drabbar
Vit i USA lever i snitt 23 år längre än svart o det var innan Corona...skillnaden nu går inte ens att räkna på...


Tack!


2020-11-07

    Lena Staaf VIP
USA är ett fantastiskt land men ett delat och polariserat land med rasism och enorma skillnader mellan fattiga och rika.
2020-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP