Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
För mig är renen ett djur som ger skinn och mat på bordet, men även ett klokt djur som vet sin plats i hierakin. Ett sådant djur är jag. Självständigt.


Strörenen

För mig är renen ett djur som ger skinn och mat på bordet, men även ett klokt djur som vet sin plats i hierakin. Ett sådant djur är jag. Självständigt men omtänksamt.

Strörenen går sin egna väg. Det är inte utstött, vilset eller så utan väljer sin egna väg. Väljer en väg där dess godsaker i bekymmerslöshet finns. Men den håller alltid koll på vart flocken är, hör dem, känner dem på sin vittring.

Ibland blir det ensamt och då flockas den med de andra. Söker deras närhet, kivas och trängs i horden under hornfällning och brunst. Käkar gott då deras "ägare" matat dem med pellets och allsköns godsaker, men höjer till sist sitt hornprydda huvud och ger en tanke medan flock följer flock "nu klarar jag mig själv ett tag igen, farväl flocken"

 

Ren

Järv

Katt

Guldfisk

Kanariefågel

Så finns jag bland er

Strörenen, den som väljer sin egna väg, det är jag 

 

Jag gör det inte utan omtanke, ni alla finns där i min verklighet. Läser er men tänker er oftast.

Förlåt
Fri vers (Fri form) av Strandberg VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-07 17:03Bookmark and Share


  Kajan Mikael VIP
Härligt och fantasifullt är det, även om det är om verkligheten.
2021-03-21

  Solstrale VIP
Vet du... Den där renen har jag träffat, flera stycken av, på riktigt när jag fiskat längs abraurälven och vistat olika sjöar och vattendrag i Lappmarkerna under uppväxten... De är sådan jag känt mig, men inte riktigt visste jag att det kallades för strörenen... Fint namn!

Jag är en strören... För jag är mycket ensam utan att vara det, håller min distans, men finns där någon stans, universalvänner...

Tack för fin reflektion om olika typer av andra djur man kan känna sig som eller vara...
2020-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Strandberg
Strandberg VIP