Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidsåldrar

Vandrare, genom det tunna glaset
spelar du benflöjt för mardrömmarna
de följer sävligt dina spår,
samlar dem i sina flätade korgar

och djupt genom sjunkande epoker
är vi båda spegelbilder
av främmande spegelbilder

och runorna ristade i molnen
ett tecken för horn och ett för fjädrar
ett för ögats dunkel

jag väntar på dig här, förgäves
tålmodigt som igelkottens vintersömn




Fri vers av Grävling
Läst 194 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-07 19:34



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vandring och väntan. Käslobilder målas fram.
2020-11-08

  Ulf Carlsson VIP
Associerar till:
1.Ahasverus i tidsåldrarnas förskingring, ständigt sökande sitt ursprung och mål.
2.Goethes "Wanderers Nachtlied" i forn heden och nutida sekulariserad språkdräkt.

Nedkylda inväntar vi våren. Men "förgäves"?
2020-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling