Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fars dag 2020


Pater pater

Åh fader fader
masken kan du lägga där
och flykten, lättjan

Ingen ber dig gå
längre än vi andra går
men fader fader

stå kan du, stå kvar
armslångt från det barn du gjort
vara far, fader




Bunden vers (Haiku) av urbanjohanssonwriter VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2020-11-08 09:29



Bookmark and Share


  100apor
Vilken fin dikt - jag tilltalas mycket av upprepningarna.

När jag läser den så gör jag också den religiösa koppling som Bluie nämner men ser det som en styrka i texten. Har en rätt begränsad kunskap om kristendomen men i min läsning så ser jag parallellen mellan den frånvarande (mänskliga) fadern och Gud som då ska ha skapt oss och kanske lämnat oss lite vind för våg..

Men det största intrycket som den lämnar mig med är att alla inte har samma upplevelse på fars dag helt enkelt. En stor saknad. Och det är därför det är en viktig dikt.
2020-11-15

  ßluie VIP
Funkar inte riktigt för mig. Pater pater har för mig en alltför stark religiös betydelse. Katolicismen. I egentlig mening en allsmäktig fader. Du skriver om att släppa masken och låta vara... en far på fars dag borde släppa in, kramas mer, inte hålla avstånd. Vad är en far? Vad är en Haiku? En haikus sista vers bör innehålla en överraskning en dallrande omdanande vändning. Jag ser inte det.
2020-11-12
  > Nästa text
< Föregående

urbanjohanssonwriter
urbanjohanssonwriter VIP