Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du var ändå min far

 

 

jag var inte alltid snäll mot dig

jag var bara ett barn

förstod inte bättre

med en mamma som eldade på

 

eldade på med sin egen bitterhet

över livet och dess tillkortakommanden 

så lite vi visste om er båda

men ingen av er berättade

 

du var sjuk pappa

idag vet jag bättre

vad sjukdomen gör med kroppen 

en sjukdom kallad MS

 

 

du hade det svårt

men vi visste inte vad det var

bara att du hade svårt att gå

du blev sjuk i unga år

 

mamma orkade inte alltid med att sköta dig

en släkting hade dig en tid

du dog av lunginflammation blott 56 år

kanske kände du befrielse, hoppas det

 

förlåt pappa, för allt jag sagt och gjort

det var aldrig min mening såra dig

om du hör mig där du är

vet att jag älskar dig

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-11-08 10:27



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Sorgligt och ändå vördnad i orden, ett barn du var, han ändå din far, i minnet har du kvar och jag tror hans svar, förlåten du är! Solskenets varma omtanke till dig! /:)
2020-11-09

  ULJO
Ibland räcker inte ord till. Ibland sviker tiden. Men aldrig försent. Säga förlåt.
2020-11-09

  Kungskobran VIP
Vemodigt fint
2020-11-08

  AndLou VIP
Vackert ordat med eftertanke om kärlek och svek!
2020-11-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Ömsint och vackert diktat i förståelsens tecken, när man som vuxen inser orsak och verkan kring en förälders liv.
2020-11-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Med facit i hand
man når det som
man ej förstod i går
men bara att hoppas
att Din Pappa nås av
budet som kom idag...


2020-11-08

  Cikoria Blå VIP
En fin, välskriven text.
2020-11-08

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ömsint och en fin kärleksförklaring till den som givit dig livet. Mitt hjärta tåras.
2020-11-08

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om kärleken till en pappa som djupnat med den vuxna människans förståelse.
2020-11-08

  stormengudrun VIP
Ömsint <3
2020-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP