Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klarsyn och frid

 

Vi odlade gigantiska arealer med sorg och glädje som förvandlades till frid.
Folk kom och åt, och de föll på knä och tackade för att vi hade räddat deras liv.
Solen gick upp för första gången på decennier och vi tände eldar, dansade och sjöng, fria som lyckliga barn när främlingar tog varandra i famn, och åkrarna med frid lyste och pulserade. Sorgen och glädjen var sammantvinnade och en underbar helig vrede födde fram revansch och upprättelse.
Mirakler pumpade ut läkedom i tillrättaställande processer och det var våra bästa dagar i livet när hela tillvaron sjöng med en glödande kraft av fullt allvar.
Så småningom så tedde sig våra förflutna grymma helveten som dåliga skämt och vi skrattade tillsammans och friden och vår klarsyn skänkte oss mognad och värdighet.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 103 gånger
Publicerad 2020-11-08 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP